probleme securizare parole

Collection #1 si cum sa va protejati mai bine parolele

ACORDATI O ATENTIE SPORITA PROTECTIEI PAROLELOR PENTRU CONTURILE DVS.

Totul a pornit de la un virus in popularul joc Fornite, ce a permis hacker-ilor sa acceseze aproximativ 800  milioane de conturi.  Si nu intr-un univers paralel sau intr-o alta galaxie foarte indepartata ci in luna Ianuarie 2019, pe planeta Pamant.

Colection #1 este un set de adrese de email si parole, totalizand un numar de 2.692.818.238 randuri! Dintre acestea, au fost identificate 1.160.253.228 de combinatii unice de adrese si parole. Totalul adreselor de email unice se ridica la 772.904.991 iar cel al parolelor unice la 21.222.975.

Cu asa cifre astronomice ar cam fi timpul pentru o verificare a securitatii informatiilor, nu?

In primul rand, puteti verifica daca adresa dvs de email a fost expusa, introducand-o pe site-ul: https://haveibeenpwned.com/

Daca rezultatul este afirmativ, urgent, aplicati urmatoarele recomandari:

Iata cateva practici pe care vi le recomandam:

  1. SCHIMBATI PAROLELE CHIAR ACUM

Straduiti-va sa creati o parola unica pentru fiecare cont. Da, pare teribil dar ganditi-va ca daca un hacker gaseste parola nu va avea acces la toate conturile dvs.!

Cea mai buna solutie este desigur, parola unica, randomizata. Pentru aceasta puteti utiliza un site dedicat, cum ar fi https://passwordsgenerator.net/.  In timp ce majoritatea site-urilor web necesita o parola cu cel putin 8 caractere, recomandarea ar fi sa aibe intre 12 si 16, sa contina si litere mari si litere mici si caractere speciale.

  1. MODIFICARE PERIODICA

Desigur, parolele ar trebui modificate periodic, teoretic la 30 de zile, dar probabil extrem de putine entitati isi permit sa aloce timp acestui aspect.

3. UTILIZATI AUTENTIFICAREA IN 2 PASI

Asa cum toate site-urile mari (platformele de plati, bancile, magazinele mari online etc)  au de ceva timp autentificare  in doi pasi, ar fi bine sa apelati si dvs la ele. Este anevoios si enervant poate, dar hacker-ul chiar daca va avea acces la parola nu va putea intra in cont. Noi va dorim succes, spor la treaba si nu uitati ca in orice moment puteti apela la MXLINE pentru suport tehnic.

Cine doreste sa citeasca mai multe date tehnice despre acest eveniment incredibil, gaseste aici un articol relevant:

https://goo.gl/2S1je6

 

LEAVE REPLY

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *